Kislányok péniszekkel


Kategóriák: Csecsemő és kisgyermekGyermekeink egészségeGyermeknevelés Valaha a csecsemőket naponta fürdették, ma ez nem javasolt a babák érzékeny bőrére tekintettel. Az édesanyák ezen a téren is általában a legjobb tanácsadóra, az intuícióra hallgatnak. Csecsemő fürdetése Születés után a baba bőre vékonyabb és érzékenyebb, ezért a gyakori fürdetés kiszárítja és károsítja a bőr természetes védőrétegét.

A gyermekorvosok véleménye szerint elegendő a heti 3 alkalommal való illetve szükség szerinti fürdetés. A tisztaság fenntartását viszont nem szabad alábecsülni, hiszen a láthatatlan baktériumok az apróság számára veszélyt jelenthetnek. Még ha nem is fürdeti a csöppségét napi szinten, a popsimosás és nemi szervek tisztántartása legyen mindennapos, elég a babát a csap alá tartani és folyó vízzel leöblítteni az érintett területeket.

Ezzel kivédi a pelenkakiütést és kislányok péniszekkel fertőzéseket. A fürdetéshez elég a tiszta meleg víz vagy használhat fürdőolajakat illetve speciális babakozmetikumokat és szappanokat. A babafürdetés témával kapcsolatos kérdésekre a választ egy másik cikkünkből is megtudhatja. Popsi és nemi szerv tisztítása Ideális esetben minden pelenka cserénél tisztítsa meg kislányok péniszekkel baba popsiját.

Isten az Anker’tben

Ezzel elkerülheti kislányok péniszekkel kellemetlen pelenkakiütést. A tisztítást végezze tiszta meleg vízzel, használhat nedves popsitörtlő kendőt vagy a környezetbarát anyukákhoz hasonlóan természetes olajjal átitatott pamut kendőket. Kislány ápolása A kislány babákat mindig elölről hátrafelé törölje.

kislányok péniszekkel

Annak ellenére, hogy a hüvely bejáratát szűzhártya védi, az apró nyíláson keresztül szennyeződhet. Erre nagyon oda kell figyelni. A kislányokat ezenkívül a kisajkak összetapadása is fenyegeti.

Ezért a nemi szervek tisztítása közben a kis és nagyajkakat óvatosan húzza szét és tisztítsa meg. Ezen a helyen ugyanis összegyűlhet a vizelet, széklet és a szmegma — fehéres válladék. Tisztítás után alaposan szárítsa meg a bőrt és annak ráncait.

kislányok péniszekkel

Néhány nappal a születés után a kislányok a hüvelyből esetenként vérezhetnek vagy duzzanat, folyás jelenhet meg. Ilyenkor okvetlen keresse fel az orvosát. Kisfiú ápolása A kisfiúk nemi szerveinek ápolása egyszerűbb, de a pelenkekiütés őket is fenyegeti.

Pelenka cserénél ezért meleg vízzel tisztítsa meg a pelenkafedte területeket, különösen ügyelve a bőrráncok valamint a here környékének ápolására. Tisztítás után gondosan szárítsa meg az érintett helyeket, mivel a bőrráncokban megmaradt nedvesség könnyen pelenkakiütéshez vezethet elsősorban a here környékén valamint a pénisz végén. Fültisztítás A fülpiszkáló használata nagyon elterjedt. Sőt a piac speciális, babáknak szánt vattapálcákat is kínál.

kislányok péniszekkel

A szakemberek viszont nem ajánlák használatukat. A fülzsír az emberi szervezet természetes képződménye, amely védi a hallójáratot. A fülzsír a fülből folyamatosan halad kifelé a hallójárat öntisztító mechanizmusának köszönhetően. A tisztító vattapálcikák használata viszont serkenti a fülzsír termelődését és fülzsírdugó kialakulásához vezethet, főleg kisgyermekek esetében. A fülspray-ek alkalmazása sem ajánlott.

kislányok péniszekkel

A baba fülének tisztításához használjon egyszerű zsebkendőt. Csak a hallójárat bejáratát tisztítsa. Ha fülzsírdugó alakul ki a fórum szivattyú pénisz, keressen fel szakorvost. Ne próbálja a problémat otthonában vattapálcikával oldani, ez csak rontana a helyzeten. Körömápolás A körömvágás sok szülő rémálma. A gyerekek kezei és ujjai annyira apróak, hogy már maga a körömvágás gondolata is stresszel jár.

A babák körmökkel születnek, de egész pici babáknál nem szükséges őket vágni, maguktól letörnek. Ha védeni szeretné a babát az összekaparástól, húzzon a kezére vékony kesztyűt.

Nem a méret a lényeg!

Ahogy a baba nő, a körömvágás szükségessé válik. A lekerekített végű ollók használata csökkenti a sérülés kockázatát. Ha esetleg mégis bekövetkezik a baleset, ne essen pánikba, elég a sebet vízzel és fertőtlenítőszerrel kezelni.

Izgő mozgó babák esetében végezze a körömvágást szoptatás alatt vagy amikor a baba alszik. A kézen ívesre, a lábon egyenesre vágja a körmöt, ezzel megelőzi a köröm benövését. Vannak anyukák, akik körömvágás helyett körömrágást alkalmaznak. Ez egyáltalán nem helyes. A babák és a felnőttek körme teljesen eltérő. Kislányok péniszekkel körömrágás során sérülést okozhat gyermekének, sőt a felnőttek szájában lévő baktériumok fertőzést okozhatnak.

A kisollóval is képes lesz a körmöket levágni, csak bízzon magában. Hasznos tippek: Nem javasolt a cumit tisztítás céljával megnyalni.

Gyógyhírek

A szánkban elő baktériumok eltérnek a gyermek szájflórájától. Az állandó fogakon lepedék, fogkő vagy kezdődő gyulladás lehet. A cumit inkább folyó víz alatt öblítse le. Óvja gyermekét a homokevéstől. Ez elsősorban a nyilvános homokozókra érvényes, ahol a homok állati ürülékkel lehet szennyezett és veszélyes baktériumokat, parazitákat vagy vírusokat tartalmazhat. A homok süti evése toxoplazmózishoz, henger- vagy laposféreg fertőzéshez vezethet.

A csecsemő ápolás alapszabályai

Kintről bejövet, étkezés előtt és bili használat után mossa meg a kicsi kezét. A fogmosás már pici korban bevezethető, hogy a baba hozzászokjon kislányok péniszekkel rendszeres fogápoláshoz. A legkisebbeknél szoptatás vagy cumisüvegből való etetés után tisztítsa meg a fogínyt nedves zsebkendővel vagy gézzel. Az első fog megjelenésekor ideje megismerkedni a fogkefével.

A test serdülőkori változásai

A fogkrém bevezetésével nem kell sietni. A gyerekek szívesen kóstolgatják a tárgyakat. Óvja őket az elektromos készülékek, telefonok, táblagépek és hasonló berendezések ízlelgetésétől, amelyek számos baktérium forrásai.